Friday, 27 June 2014

WHAT YOU GIVE , YOU’LL GET BACK

Okay Assalamualaikum .

Hi korang ! apa khabar ? aku sihat syukur Alhamdulillah

I decide to make a new entry bcs there’s a lot things happened around me , made my heart a bit memberontak sikit .

Hahaha faham x ?

Aku ni jenis orang yang boleh lah pendiam . Aku akan jadi bising bila jumpa orang yang sekepala dengan aku je . so , kalau dorang xda aku just diam lah . even when sometimes aku rasa tak puas hati dengan apa yang jadi , aku just diam . so that’s why , aku buat belog .

Aku nak muntah kan kat sini semua nya .

Firstly , I want to talk ‘bout ,

WHAT YOU GIVE , YOU’LL GET BACK

OKAY . Aku 100% yakin , Allah tu adil . hari ni kau buat jahat dengan someone tu , esok lusa there’s gonna be someone yang akan buat benda yang sama dengan kau

Yeah . aku sentiasa b’pegang dengan semua tu .
“ hidup ni macam roda . sekejap kau di atas , sekejap kau di bawah “

Ya lah , maybe sekarang kau happy buat jahat dengan orang . kau excited jatuhkan orang . kau kutuk orang .

Well , trust me . esok lusa , orang pulak yang akan buat macam tu kat kau .

Get it ?

Bukan lah apa , banyak benda macam ni jadi di sekeliling aku .
Okay aku bagi satu cerita .

Ahmad suka Amirah . Amirah pun suka Ahmad .
Tapi Ahmad ada GF . Jadi si Ahmad ni ,
sanggup break-kan GF dia gara-gara si Amirah .

What the betul la
Jumpa orang baru , terus boleh bagi tinggal macam tu je yang lama

So , dorang  ni pon couple lah
Bertahun lamanya .
Then , last2 dorang break .
Sebab apa ?
Si Ahmad jumpa another girl who is prettier than Amirah .
-THE END –

Faham tak ? so obvious kan putaran hidup kat situ macam roda . Benda macam ni banyak sangat happen around me .

Yeah , aku ni x lah banyak pengalaman sangat . Cuma , orang sekeliling aku yang buat aku berfikir kenapa mengapa begitu . haha

Benda macam ni lah aku paling takut jadi kat diri aku sendiri . tu lah , aku takut nak buat  jahat kat orang sebab aku takut one day nanti aku akan kena sendiri .

Well , girls .

Jangan jadi bangga sangat bila ada sorang boy ni sanggup tinggalkan GF dia demi korang .

Bcs trust me , kalau dia boleh buat macam tu kat GF lama dia , x mustahil dia boleh buat dengan GF lama dia .

Deal ? 

No comments:

Post a Comment

dah baca , comment lah sikit ;)