Friday, 28 October 2016

NANA TURNS 19 YEAYYY

Assalamualaikum w.b.t

hello peopleeeeee. hehe it's been a long time aku tak buat entry sebab malas+busy hehe

so sekarang aku nak buat entry pasal birthday aku baru2 ni hehe

Aku birthday 20/10/1997

yeayyyyy dah tua -.-

ni umur last aku jadi budak belasan tahun alahai. tua dah aku ni hm . 

okay aku nak cerita pasal birthday aku baru2 ni. 

the story begin....

okay macam ni, 20/10/2016 jatuh pada hari Khamis tau. aku cadang cemni. aku tak heboh2 pon yang masa tu birthday aku. kiranya, aku nak tengok sapa yang betul2 tahu pasal aku i mean dorang ingat lah birthday aku, bukan aku yang ingatkan dorang. 

tapi kalau FB BIRTHDAY REMINDER tu aku tak tau lah nak cakap apa haha

so the day went well. nothing interesting. i mean ya aku terharu jugak dengan some people yang sanggup call, text and buat voice note kat whatsapp tengah2 malam sebab just nak wish birthday je . then i feel like,


" wah. so this is the people"

thankyousomuch to those people. i really really appreciate all of the efforts. 

Ni antara wish yang aku dapat . yang lain tak sempat nak snap sebab tdelete :( masalah teknikal :((((









aku nak cerita yang buat aku terharu gila nak mati even sampai hari ni belom dapat move on k. kalau ingat balik, still rasa nak meleleh je air mata ni hm

okay first, sorang senior aku ni nama dia Nami ajak aku keluar esoknya 21/10/2016 ( Jumaat) konon nye lah nak celebrate birthday aku. dia nak belanja makan so aku ponn layan je lah. dah tahu dia nak belanja. orang memberi kita merasa hihihi

at first i expected nothing at all.

kami lepak makan kat Nasi Penyet kat NU CENTRAL KL. okay everything went so well. tapi sebelum ni, aku ada tagih hadiah birthday jugak dengan Nami ni haa. sebab dia adalah senior yang aku paling rapat. so sepanjang makan tu, aku tunggu je hadiah dia tu hm. tapi takde pon :(


tapi aku buat biasa je lah. aku rasa aku tak pernah lagi dapat special birthday surprise or birthday treats sepanjang hidup aku. kecuali seingat aku paling special aku ingat masa aku sekolah rendah lah kot . bapa aku beli 4 cake untuk birthday aku and celebrate kat class. tu je lah kot. kalau kena air kotor masa birthday masa form3 tu takyah cakap la kan haha and i rarely get present from any friend of mine on my birthday so it was just fine la to me. dah biasa tak rasa special masa birthday sendiri haha

then after that, nami ajak aku pegi Times Square. Dia cakap ada plan.

aku yang tak pernah ada pengalaman dengan benda2 cam tu buat biasa ja lah sebab ye lah. plan apa je lah si nami ni boleh buat kan hahahaha

then sampai kat TS , nami ajak aku g watson then lepas sampai depan watson. tetiba nami panggil nama someone

" JUJIE''

i was blur okay sebab jujie ni nama kawan aku dah kenapa nami pegi panggil nama bestfriend aku .masa ni aku tak nampak pon jujie. aku ni rabun. tak pakai glasses pon masa tu.

THEN , 2 ORANG PEREMPUAN MENUJU KE ARAH AKU. BAWAK BELON OKAYYYY 

OF COURSE LAH AKU KENALLL 2 ORG BUDAK POMPUAN TU.

ANIS AND JUJIE. BESTFRIEND AKU.

CAMANA DORANG BOLEH ADA KAT SINI AKU TKEJUT GILA PADAHAL BEFORE AKU JALAN PEGI NU CENTRAL TU PON DUA2 DORANG TENGAH DUK RILEK KAT ASRAMA. SATU TENGAH TIDO SATU LAGI TENGAH NTAH TENGOK TV KOT KAT SURAU DENGAN BAJU BIASA JE. TUP TUP DAH DEPAN MATA TENGAH PEGANG BELON DENGAN COKLAT BAGAI LAWA PULAK TU... BILA MASA DORANG BSIAP. HAHAHA AKU TKEJUT GILAA K


video

THEN I WAS REALLY TOUCHED BAH MASA TU THEN I CRIED hahaha 

i admit it masa birthday aku semalamnya tu, dorang just buat biasa je just a simple wish which is aku takde trasa mana pon sebab aku baru kenal dorang dalam 5 bulan cemtuh so takde lah rasa macam sedih sangat sebab ye lah baru kenal kan buat pa nak wish gempak2. then tetiba buat surprise cem tu plak. dah la first time orang buat surprise cm tu kat aku T.T
















Ni video jujie bagi kat aku


video


NI VIDEO ANIS AND JUJIE RECORD UCAPAN BIRTHDAY UNTUK AKU :')


video


SO HAPPY BIRTHDAY TO MEEEE.


" BEST KAN DAPAT KAWAN YG BOLEH HARGAI KEHADIRAN KITA " - MAMA


JUJIE AND ANIS NI BARU KENAL AKU BEBERAPA BULAN, DAH SANGGUP HABIS DUIT SEBAB AKU :') - NAMY

THANK YOU ALLAH FOR SENDING THEM TO MY LIFE <3